CategoriesWellcare Omega3

OMEGA 3 VE DİĞER ESANSİYEL YAĞ ASİTLERİ

Wellcare Omega3 | Omega3 ve Diğer Esansiyel Yağ Asitleri

Omega3 ve Diğer Esansiyel Yağ Asitleri

Esansiyel yağ asitleri; insan vücudunda üretilemeyen, bu nedenle dışarıdan alınması gereken, alınmadığı taktirde vücutta yetersizlik olacağı için çeşitli semptomlar oluşturabilen yağ türleridir.
 
Esansiyel yağ asitlerinin; Omega 3, Omega 6 ve Omega 9 gibi kaynağı ve fonksiyonları birbirinden farklı çeşitleri vardır. Vücudumuzda Omega 6’lar uyarıcı, Omega 3’ler ise baskılayıcı etki göstermektedir.

Omega3 Nedir?

Esansiyel yağ asitlerinin sağlığımız için en önemli ve faydalısı Omega 3 yağ asitleridir. Üç ana Omega 3 yağ asidi çeşidi vardır. Bunların en önemlileri DHA, EPA ve ALA’dır. DHA ve EPA algler ve hayvansal besinlerde, ALA ise bitkilerde bulunur.
 
EPA ve DHA, kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur. EPA ve DHA ayrıca, kalbin normal fonksiyonuna katkıda bulunur.
 
Omega 3 yağ asitlerinin, çeşitli hastalıkların önlenmesinde, gebelik döneminin sağlıklı geçmesinde, çocukların büyüme ve gelişimine katkıda bulunmasında etkili olduğunu gösteren pek çok bilimsel araştırma mevcuttur.

Omega3 Kullanımı

Omega 3 yağ asitlerinin en önemli besin kaynağı balıklar ve deniz ürünleridir. Balıklar ve deniz ürünleri haricinde keten tohumu, soya ve yeşil yapraklı sebzeler de Omega 3 kaynağı olarak kullanılabilir.
 
Sağlıklı yetişkin bireyler, haftada 2-3 kez yağlı balık tüketerek günde 0.5-1 gram kadar Omega 3 alabilir. Doğal kaynaklardan ve beslenme düzeninden yeteri kadar Omega 3 alamayan kişilere dışarıdan Omega 3 içerikli gıda takviyeleri alması önerilmektedir.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir